10 december 2013

Over verwachtingen..REMINDER

"Hoe leef je zonder verwachtingen? Hier enkele ideeën:
  • Ben je boos (geweest)? Evalueer dan eens waarom je precies boos bent. Wat irriteert je? Heeft het te maken met verwachtingen die niet waar worden gemaakt? Waren deze verwachtingen realistisch? Zou je ze kunnen laten vallen?
  • Het hebben van verwachtingen geeft je een vals gevoel van controle. Het leven doet gewoon zijn ding en maakt zich niet druk om wat jij er allemaal van verwacht. Zie het als die auto attractie in de Efteling. Je houdt als kind voortdurend het stuur vast in de illusie dat jij bepaalt hoe de auto rijdt. Je doet je best om mooie bochten te maken, om geen botsingen te maken. Op een bepaald moment besef je echter dat je het stuur ook los kunt laten, en dat de auto dan precies dezelfde route rijdt. Het leven is zoals die auto, en ja, je mag het stuur rustig loslaten.
  • Weet dat je weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. Train jezelf om vaker in het hier en nu te leven. Zodra je weet dat je je prima kunt vermaken in je eentje, zonder spullen, zonder toestanden, kun je met meer vertrouwen leven zonder verwachtingen.
  • Val andere mensen niet lastig met jouw hoge verwachtingen. Ja, als het om het opleveren van werk gaat is het misschien wenselijk om verwachtingen te hebben. Maar heb minder verwachtingen van je familie, je kinderen, je partner. Dit geeft meer lucht, minder frustratie en meer liefde. Echte liefde is loslaten, niet vastklampen.
  • Je kunt doelen hebben en toch leven met minder verwachtingen. Minder verwachtingen betekent niet geen verwachtingen. Vaak dient het leven oplossingen aan die je nooit had verwacht!"
Via SoChicken

Ik doe mn best. Soms is het makkelijk hier, soms juist moeilijker. Ik verwacht niet dat als ik thuiskom de vaat in de vaatwasser zit en het huis gestofzuigd is. Ik heb geen vaatwasser en geen stofzuiger.. hahahahahahah!

Geen opmerkingen: