21 december 2013

18 zaterdag 21 december

Serious Request zonder Glazen Huis

Hoe serious kan je request zijn, zonder optredende artiesten en media geweld? Very serious!
Luister.

De wind waait door de bomen. Nee, het is geen Sinterklaas. Het is winter in Gambia met een temperatuur van rond de 20 graden 's nachts. Tot zover niets bijzonders als je het vergelijkt met ons koude kikkerlandje.
De palmbladeren kraken en de zeewind trekt aan. Een heuse storm in de nacht. Ik hou mijn hart vast: de watertoren op school! Hoge bomen vangen veel wind, maar deze toren kan er ook wat van met zijn enorme plas water bovenin. Ik hoef er niet te zijn om me voor te stellen hoe hij als een dronkenman zwabbert. Zou hij het houden vannacht? Ik heb hem vanochtend samen met vriendje lasser nog eens extra geïnspecteerd. Een gevaarlijke boel. De poten zijn verrot en het gevaarte kan elk moment naar beneden komen.
En wat te denken van GEEN WATER OP SCHOOL? Onmogelijk. Punt uit.
water voor de toiletten en de tuin


En dus heb ik een plan gemaakt. Als wij nou eens met zijn allen zorgen dat het ding gerepareerd kan worden in de Kerstvakantie? De kindertjes zijn dan weg. Het water voor de groententuin, toiletten en last-but-not-least drinkwater kan dan even afgesloten worden van de pomp.
Veel hoeft het niet te kosten. Tussen de twee en driehonderd euro voor de enorme ijzeren palen en het laswerk. Misschien kunnen we hem zelfs wel een mooi kleurtje geven, zodat hij niet uit de toon valt bij de zojuist fleurig geverfde school (gesponsord door Marlborough in Engeland).
de totaal door gerotte poten

Stort je bijdrage - groot of klein - op: Bankrekening NL 1 3 0 2 4 7 4 6 4 ovv watertoren Tarud Preschool


Geen artiesten dus en geen glazen huis. Maar wel: blije kindertjes en juffen omdat ze niet meer bang hoeven te zijn dat het gevaarte naar beneden komt!!
Mogen jullie zelf een muziekje uitkiezen ;-) 
rijst voor de lunch op school kook je in water
water op de kookplaats

drinkwater voor de kinderen

Geen opmerkingen: